01 mei 2023

Kennisuitwisseling LIFE-CLIMCOOP

Op 25 april kregen we bezoek van het LIFE-CLIMCOOP project uit Hongarije. Zij bezochten in Rotterdam de LIFE Urban Adapt en LIFE@Urban Roofs projecten voor kennisuitwisseling en om van elkaar te leren.

Het algemene doel van het LIFE-CLIMCOOP project is het ontwikkelen, testen en demonstreren van collectieve acties tussen een stadsbestuur en een multinational om lokale klimaatrisico’s te verminderen en de gezamenlijke aanpassing aan klimaatverandering te verbeteren voor kwetsbare stedelijke en industriële gebieden in de geselecteerde regio, in Hongarije en in Centraal-Oost Europa.

Van de daken van Gebouw De Heuvel via ZoHo naar de Keilehaven en Nassauhaven, met nog een onverwacht rondje om het Eiland van Brienenoord, het was een prachtige tour met een erg enthousiast en leuk gezelschap.

Op 16 juni hebben zij in Hongarije een exclusief webinar georganiseerd voor hun naaste Hongaarse gemeentelijke partners om te vertellen over de ervaringen en innovaties die ze bij ons hebben gezien. Het publiek bestond uit klimaatvertegenwoordigers van de Hongaarse steden Székesfehérvár, Nyíregyháza, Tatabánya, Veszprém, Miskolc, Pécs – allemaal provinciehoofdsteden, en een paar NGO’s.
Het publiek was echt geïnteresseerd in veel van onze projectelementen, en zij hopen dat sommige van hen ook echt iets concreets gaan doen.

Een mooie uitwisseling!

Andere berichten