Heliport

In 2018 jaar ontstond het plan vanuit een bewonersinitiatief om een deel van het versteende binnenterrein van Heliport te vervangen door groen. Dat was de aanzet voor een samenwerking tussen bewoners, gemeente en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, om het hele binnenterrein aan te pakken.
Het nieuwe binnenterrein is nu groener en klimaatbestendig: beter bestand tegen langdurige, hevige regen en extreme hitte.

Stenen zijn vervangen door verschillende soorten groen en bloemen. Er is een schoonwaterriool aangelegd en waar mogelijk worden de regenpijpen aan het binnenterrein nog afgekoppeld. Het water wordt opgevangen en geleid naar de Karnemelkshaven, waar het rond en door het complex stroomt.

De nieuwe speeltoestellen op het plein zijn van hout gemaakt en er is een ‘wormenhotel’. Hierin maken de wormen compost van het gfe-afval. Die compost wordt weer gebruikt voor het groenonderhoud op het binnenterrein.

NIEUWS OVER Heliport

Heliport is groen!

15 december 2020

Het project Heliport Groen is klaar! Het binnenterrein is veranderd in een mooi groen, bloemrijk en klimaatbestendig gebied. Twee jaar geleden ontstond het plan vanuit een bewonersinitiatief om een deel van het versteende binnenterrein te vervangen door groen. Dat was de aanzet voor een samenwerking tussen bewoners, gemeente en het hoogheemraadschap van Schieland en de…

Hoe gaat het met de werkzaamheden bij Heliport?

7 oktober 2020

Deze zomer startten de werkzaamheden bij Heliport. Het terrein krijgt een groene make-over, er komt meer speelruimte en een waterberging. De werkzaamheden zijn in volle gang. Bekijk hieronder een impressie.

Aanleg groen binnenterrein Heliport gestart

18 mei 2020

18 mei 2020 is de aanleg van een groen binnenterrein in Heliport gestart. Het terrein krijgt niet alleen een groene make-over, ook komt er meer speelruimte en een waterberging. De werkzaamheden worden gecombineerd met al geplande werkzaamheden: de vervanging van het riool in de wijk. Ook worden de regenpijpen op het binnenterrein afgekoppeld van de…